18 Aralık 2014 Perşembe

Google ilk sayfada yer almak zor değil!

Google ilk sayfada yer almak zor değil! Evet yanlış duymadınız artık ilk sayfaya gelmenin zamanı gelmedi mi? Bizce geldi geçiyor bile. Sürekli farklı kişilerin stratejileri ile deneme yanılma yöntemi uyguladık. Kimi dedi organik hit çok faydalı, kimi tanıtım yazısı hemen yükseltiyor. Kimi sosyal medya da bağlantılarımı paylaşıyorum ertesi gün ilk sayfadayım, kimi footer bağlantılar bana aşırı fayda sağlıyor diyerek tecrübelerini paylaştı. Peki çoğu kişi de sonuç neydi? Ben söyleyeyim. Sonuç: Kısa vadede başarı uzun vadede hüsran. Çünkü çoğu yöntem hep arama motorlarını kandırmaya yönelikti.
Siz arama motorlarını kandırmaya yönelik işlemler yaparsanız ödüllendirilmez cezalandırılırsınız. Bu yazımda google ilk sayfaya nasıl çıkabileceğinizle alakalı bilgiler aktaracağım.
Biz web sitesi sahiplerinin tek bir amacı vardır o da ziyaretçi sayımızın artış göstermesi. Bunun için gerekirse her türlü yolu deneriz. Link alırız, sosyal medya paylaşımları yaparız, hacklink bile alanlarımız vardır. İşte bu en başından beri yaptığımız yanlışlar arasında gelen tek şeydir. Hiç arama motorlarını anlamadık. Bir kere 1 haftada 10 günde yükselmek isteyen kişiler şu an yazımı okumayı bırakabilirler. Backlin hizmeti satın alıyorsunuz hemen yükselmek istiyorsunuz ama site içi optimizasyonunuz berbat. Karşınızda ki hizmet veren size para kazanmak için her türlü satış tekniğini uygulayacaktır. İnsanoğluyuz her denilene inanabiliyoruz. Biri bize sizi 10 günde ilk sayfaya getireceğim derse çok çabuk inanabiliyoruz.
Değerli okurlarım, google ilk sayfada yer almak için öncelikle web sitenizin iç yapısının kurallara göre yapılandırılmış olması gerekmektedir. Bunlar site başlık, açıklama ve anahtar kelimelerinden site hızına, resim optimizasyonundan alt etiketlere kadar bir çok kriteri kapsar. İç optimizasyon ile alakalı faydalanabileceğiniz konularımı aşağıda paylaşmış bulunuyorum. Bu konulara mutlaka göz atmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder