12 Eylül 2014 Cuma

4C ÇALIŞANLARIN KADRO TALEBİNİN UNUTULMAMASI SÜREKLİ GÜNDEMDE OLMASI İÇİN

T.C BAŞBAKANLIK MAKAMINA;
Sn Başbakanım,
1990 lı yıllarda başlayan özelleştirmelerle birlikte Anayasasında sosyal bir hukuk devletidir yazmasına rağmen hiç kimse o işletmelerde çalışan işçilerin akibetini düşünmedi. Ta ki hükümetinizce 2004 yılında bir bakanlar kurulu kararıyla adını ilk defa duyduğumuz daha sonraki zamanlarda adı aklımızdan çıkmayan 4/c çalışma şekli biz çalışanlara bir ödül gibi sunularak. Belki ilk uygulamalarında emekliliğine birkaç sene kalmış insanların bu çalışma modelini sorgulamaları beklenemezdi. Ancak son yıllarda yapılan özelleştirmelerle KPSS puanıyla işe girmiş ,Emekliiğine 25-30 sene olan kariyer ve meslek sahibi personelin 4/c pozisyonunda vasıfsızlaştırılması ,bu çalışma şeklinin devam etmesini mantıksız ve imkansız hala getirmiştir.
Toplum tarafından bilinmeyen bu 4/c çalışma modelinden tekel eylemlerine kadar da kimsenin haberi olmadı. Haklı olarak Devleti yönetenlerinin memnun olmayacağı bu eylemlerin biz 4/c çalışanlarına getirilerini yadsıyamayız ama daha sonra bu eylemler esnasında, yüksek makamlardan öğrendiğimiz kadarıyla Şahsınıza ve en değer verdiğiniz şahsiyetlere hakaret edildiğini üzüntüyle öğrendik. Bu eylemin haklılığına gölge düşürmüştür elbette ve bir avuç kendini bilmez kişinin yaptığı bu davranışı kınıyoruz. Bu yaşanan kötü günleri geride bırakarak kırgınlıkların bitmesini istiyoruz.
O zamandan itibaren 4/c modelinin için küçük küçük doldurulmaya çalışıldı .Çalışma sürelerinin 10 aydan 11 aya, izin sürelerinin 10 günden 22 güne , en son da 2012 yılında çalışma süresinin 11 ay 28 güne çıkarılması. 4/c liler bunlarla avutulurken ÇAYKUR işcileri daha fabrika özelleşmeden 399 a tabi sözleşmeli personel, Diyanet Başkanlığında çalışan usta öğeticilere İmam yeterlilik belgesi ile kadro, 4857 İŞ Kanununa tabi Çalışan ambalaj işçilerinin özlük hakları ile darphaneye atanmaları gibi farklı uygulamaları ve en son KPSS sınavına girmemiş, sadece bir dilekçeyle işe başlayan 5393 diye adlandırılan belediye çalışanlarına 2011 seçimlerinde verdiğiniz söz üzerine kadro verilmesini izledik.
Bütün bu yaşananlar sonucunda kadroları elinden alınmış bir zamanlar kurumlarında mühendis, şef, tekniker ,teknisyen muhasebeci olan bu işçiler 4/c olduktan sonra hizmetli ,şoför .büro elemanı, teknik personel, kaloriferci bekçi gibi görevleri ifa ediyorlar.(Sayımız son D.P Başkanlığına göre 22195) 4/c liler bu işleri eğitim durumlarına göre 1300TL,1400Tl,1500 TL ye yapıyorlar iş güvencesi olmadan ve yan masada aynı görevi yapan devlet memurlarının özlük haklarına ve aldıkları ücrete imrenerek.
Sizden beklentimiz, 2007 yılında 230 bin geçici işçiye kadro verebilen hükümetinizin KPSS puanlarıyla işe girip,kadroları ve özlük hakları ellerinden alınarak 4/c geçici personel yapılan bizlerin ,Memur sendikalarına üye olmamız,Memur maaş katsayısına göre ücret almamız, Memur disiplin yönetmeliği hükümlerince soruşturma geçirmemiz ve en son DANIŞTAY ONİKİNCİ Dairenin 2013/725 Esas No 2013/8623 no lu kararında belirtildiği üzere Döner sermaye alabilmemizin önünde bir engel olmaması dolayısıyla 4/a veya 4/b kadrosuna geçirilmemizdir.
Memursen Büyük buluşmasında, Ahmet Beyin 4/cye kadro talebi üzerine, onayınızla gözlerinin içinin gülmesini sağlamanızdan dolayı umutluyuz. Makamınızın ve gönlünüzün kapılarının çalışanlarınıza/çalışmayanlarınıza sonuna kadar açık olduğunu da biliyoruz. Makamınızca yapılacak değerlendirmede, hassasiyetimizi, bizde var olan sizi ,talebimizi geri çevirmemenizi kalb-i ihtiram ve muhabbetle arz ederiz. 28/05/2014
ÖZELLEŞTİRME MAĞDURU 4/C ÇALIŞANLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder