11 Eylül 2014 Perşembe

Çarşı iddianamesinde şok karar!

Gezi Parkı protestolarına katıldıkları öne sürülen Beşiktaş Spor Kulübü taraftar grubu Çarşı’nın üyeleri Cem Yakışkan, Bülent Ergenç, Erol Özdil, Güray Sözmen’in de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın tribün liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, Gezi eylemleri sırasında yaptıkları eylemler nedeniyle başlatılan soruşturma sonucu hazırlanan iddianame kabul edildi.

Savcı Adem Meral tarafından yaklaşık 1 yıl süren soruşturma sonunda, 35 kişi hakkında “Hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlaması ile iddianame hazırlanarak, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.


İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Mahkeme, iki hafta süre ile incelediği iddianameyi kabul etti. 'Darbe' ile suçlanan 35 sanık için 16 Aralık tarihine duruşma günü verildi.


Hükümeti yıkmaya teşebbüs' suçlamasından haklarında "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istenen Çarşı Grubu liderleri Erol Özdil, Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç 'silahlı suç örgüt kurmak'la da suçlanıyor.
İddianamede, diğer şüpheliler ise "hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlamasının yanı sıra, 'Çarşı grubunun liderlerinin kurduğu silahlı örgütün üyesi olmak', 'kamu görevlisine direnmek', 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenlemek', 'ruhsatsız silah bulundurmak' gibi suçlardan yargılanacak..
"AMAÇLARI HÜKÜMETİ DEVİRMEK"
İddianamede 35 şüphelinin eylemlerindeki asıl amacın Taksim Parkı’na alışveriş merkezi yapılması için ağaçların kesilmesini engellemek olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin yasal olarak kurulmuş hükümetini gayriyasal yollardan devirmeyi amaçladıkları, ülkede kaos ve otorite boşluğu oluşturmaya çalıştıkları öne sürülmüştü

AKKAŞ BAŞLATMIŞTI

Savcının ‘hükümete darbe’ olarak nitelendirdiği soruşturmayı başlatan savcı ise Muammer Akkaş’tı. Gezi eylemleri sonrasında Çarşı üyelerine ilk sorguyu yapan Akkaş, ‘paralel yapı’ soruşturması sonrasında Tekirdağ’a tayin edilmişti.
ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ 
Gezi eylemleri nedeniyle Haziran 2013’teki operasyonda Çarşı grubu liderleri Numan Bülent Ergenç, Cem Yakışkan ve Halil İbrahim Erol’un da aralarında bulunduğu isimler gözaltına alınıp tutuklanmış, itiraz üzerine serbest bırakılmışlardı. Yaklaşık bir senedir devam eden soruşturma sonunda savcılık, 35 kişi hakkında 38 sayfalık iddianame hazırladı. 9 polisin müşteki olduğu iddianamede, şüpheliler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yanı sıra 2 yıldan 50 yıla kadar ceza istendi.
Şüphelilerin hükümeti devirme amaçları olduğuna delil olarak telefon görüşmeleri gösterildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder