13 Eylül 2014 Cumartesi

Kureyş kebap ı nasıl yapılır

Malzemeler.....

1..İç yağ (beze)
2..Çiğer(zarı soyulmus olaçak)
3...Sıvı yağ(zeytın yağ )sizin tercıhınıze kalmıs
4..baharatlarımız(kimyon kırmızı toz biber,karabiber,tuz)

Hazırlanışı..................

çiğerimizi baharatlarla avcarlıyoruz  daha  duz bir zemınde tepsi içine iç yagımızı açıp içine avcarladıgımız 

çiğerlerı alabildigince doldurup sarıyoruz...

Bu şekil  elımızdekı malzemelerı hazırladıktan sonra pişirim....

isteyen bir teflon tavada az  yağda cevırerek 5-7 dk pişirir 

Veya bir tepsiye dizilen hazırlanmıs kureyş kebaplarınız önceden ısıtılmıs 200 derece fırına atılarak 20-25 dk pişirildikten sonra sıcak servıs yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder