28 Eylül 2014 Pazar

Eşiniz hamile ise dikkat etmeniz gerekenler

Bayanlar hamile kaldıklarında yeni bir bebek dünyaya getirme heyecanı içerisinde iken birçok sorun ile boğuşmaktadırlar. Sıkıntılı ve zorlu günleri eşleri ile birlikte geçirmeleri gerekmektedir. Erkekler eşleri hamile kaldığında yardımcı olarak hamilelik sürecinde sürekli yanında olduğunu göstermeleri gerekmektedir.
Yeni dünyaya gelecek olan bebek anne ve baba adayları üzerinde hamilelik döneminden başlayarak sorumluluklarının arttığını göstermektedir. Hamilelik döneminde bayanlar ani artış gösteren hormonları yüzünden zor anlar yaşamaktadırlar. Böyle dönemlerde eşleri bayanların yanında olduğunda birlikte zorlu bir süreçten kolayca geçebilmektedirler

Erkekler hamile eşlerine destek olarak hamilelik döneminde oluşabilecek sorunlardan uzaklaşmasına yardımcı olabilmektedirler. Erkekler eşleri hamile iken mutlaka, sabırlı ve güler yüzlü olması gerekmektedir. Hamilelik döneminde bayanlar ruhsal ve bedensel değişimler yüzünden ani duygu değişimleri yaşamaktadırlar. Eşiniz hamilelik döneminde yaşadığın duygu değişimleri sırasında mutlaka yanında bulunmalı ve isteklerini yerine getirerek mutlu olmasına yardımcı olmanız gerekmektedir.
Erkekler eşlerine her zaman sevecen ve sabırlı bir tavır sergileyerek, hamilelik sırasında yanında olduğunu hissettirmeleri gerekmektedir. Hamilelik döneminin ilerleyen aylarında anne adayları bebeğin büyümesi ile daha fazla yorulmaya başlayacağı için erkeklerin anne adaylarına yardımcı olmaları, dinlenmelerine yardımcı olması gerekmektedir. Asla ağır işler yaptırılmamalı, hamilelik dönemi sonrasında da aynı sevecenlik ile eşlerine yardımcı olmalıdırlar. Hamile eşinize yardımcı olarak rahat ve sakin bir hamilelik geçirmesini sağlayarak, her zaman yanında olduğunuzu hissettirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder